Меню Меню
RU

ШКОЛА ГРИЛЯ. 4-Й КЛАСС. Как приготовить курицу RAV4 в маринаде

02.06.2014

ШКОЛА ГРИЛЯ, организуемая рестораном VIESISTABA и компанией AMSERV MOTORS, покажет, как правильно приготовить на гриле в японских традициях курицу RAV4 в маринаде. Все модели RAV4 изготавливаются в Японии и проделывают долгий путь из Страны восходящего солнца, прежде чем появиться в автосалонах и предстать перед нами  во всем блеске и великолепии. В честь японского завода Tahara, на котором производятся модели RAV4 и часть моделей Lexus, шеф-повар ГАТИС ГРОСБЕРГС приготовит на гриле излюбленное в Японии блюдо. Он поделится опытом, как сделать это в Латвии, где модель RAV4 является одним из популярнейших городских кроссоверов.  Кстати, в этом году модель RAV4 отмечает свое 20-летие!

Japāņu tradīcijās gatavota vista RAV4 marinādē
Šefs – Gatis Grosbergs

RECEPTE 4 PERSONĀM

Sastāvdaļas

  • 1 gab. svaiga lauku vista (vidējā cena tirgū 8 EUR / gab.)

Marināde

  • 2 ēdamkarotes Sake (vidējā cena 9 EUR / pudele)
  • 100 ml sojas mērces (vidējā cena 1 EUR)
  • 50 ml melno pupiņu mērces (vidējā cena 2 EUR)
  • 50 g ingvera (vidējā cena 0.50 EUR)
  • 4 daiviņas ķiploka (vidējā cena 0.50 EUR)
  • 60 g brūnā cukura
  • 1 tējkarote sāls

Salāti

  • 50 g Sezama sēklu (miksētas baltās un melnās, vidējā cena 0.60 EUR)
  • 500 g svaigu brokoļu (vidējā cena 1.50 EUR)
  • 400 g burkānu (vidējā cena 0.60 EUR)
  • 400 g gurķu (vidējā cena 0.70 EUR)
  • 100 g lociņu (vidējā cena 0.70 EUR)
  • 50 g ķiploku dīgstu (vidējā cena 1.50 EUR)

Mērce

  • 100ml Tahini pastas
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 1 gab. citrons (vidējā cena 0.40 EUR)
  • Sāls (pēc garšas)

 

PAGATAVOŠANA

1. Marinādes gatavošana sākas ar ķiploka daiviņas un ingvera sakapāšanu. Ķiploku pirms kapāšanas saspiež plakanu. Ingveru nomizo un sākotnēji sagriež garenās šķēlītēs, lai vēlāk vieglāk sakapāt un iegūt maksimāli smalkus gabaliņus. To visu saber bļodiņā un sajauc ar sojas mērci, melno pupiņu mērci, pievieno rīsu degvīnu Sake, brūno cukuru un sāli.

2. Vistu pārgriež uz pusēm, smalkāk nesadalītu liek marinādē, tad ik pa laikam apviļā un izmīca ar rokām, lai tā būtu vienmērīgi iemarinēta. Vistai ir jāmarinējas aptuveni vienu stundu.

3. Uz grila uzkarsē pannu. Ar ādu uz leju uz tās tiek uzlikta vista. Vistu neatkaulo, jo kauli padara gaļu sulīgu un pastiprina garšu. Vista tiek cepta vidējā temperatūrā, ik pa laikam to apgriežot un aplaistot ar marinādi. Vista jācep aptuveni 30 minūtes.

4. Kamēr vista gatavojas, ir pietiekami daudz laika pagatavot salātus. Brokoļi tiek sagriezti ziedkopās un noblanšēti verdošā sālsūdenī. Aptuveni pēc divām minūtēm tos ar sietiņu izceļ no vārošā sālsūdens un liek bļodā ar ledus ūdeni. Blanšētos brokoļus nosusina ar papīra dvieli.

5. Turpinot salātu gatavošanu, smalkos salmiņos tiek sarīvēti burkāni un gurķi ar mizotāju tiek sagriezti plānās šķēlēs. Tad ņem lociņus, zaļo daļu smalki sagriež, balto daļu pārgriež uz pusēm un ātri nogrilē.

6. Salātiem paredzētās sezama sēklas pannā apgrauzdē.

7. Mērces gatavošanai ņem visas tai paredzētās sastāvdaļas – Tahiti pastu, ķiploku, rapšu eļļu, citronu (izspiežot tā sulu ar rokām) un sāli – ievieto blenderī un sablenderē līdz mērce ir gatava. Garšas uzlabošanai var pievienot papildus vienu vai otru sastāvdaļu.

8. Nu jau gatavo vistu sadala gabalos ar nazi un pasniedz ar salātiem. Uz šķīvja to pārlej ar sagatavoto mērci.

KONKURSS

IZMĒĢINI pagatavot šādi pagatavotu vistas cepeti pats vai pati!

NOFOTOGRAFĒ to, kas sanācis, un līdz šā gada 9. jūnija pulksten12:00 nosūti uz e-pasta adresi amservmotors@gmail.com, ziņojumā norādot publicēšanai paredzēto savas „šefpavāru komandas“ vārdu un kontakttālruni, lai mēs varētu sazināties ar Jums veiksmes gadījumā.

MĒS PUBLICĒSIM iesūtītās fotogrāfijas AMSERV MOTORS Facebook lapā https://www.facebook.com/AmservMotors, un katrs varēs balsot par to konkrēto fotogrāfiju, kura patiks vislabāk līdz šā gada 11. jūnijam pulksten 21:00. Tādēļ laikus jau organizējiet savas „šefpavāru komandas“ fanu pulciņu J

BALVAS saņems trīs visvairāk „ielaikotās“ iesūtītās fotogrāfijas (pēc mūsu lapas pārvaldības sistēmas datiem 11. jūnija vakarā). Bet tas nav viss – Grila skolas noslēgumā pirms Līgo svētkiem savu vērtējumu sniegs „Viesistaba“ šefpavāru žūrija un piešķirs trīs „Galvenās balvas“ nu jau profesionālā vērtējumā starp visu piecu klašu iesūtītajām fotogrāfijām!

Labu apetīti un garšīgu vasaru!

Tavs AMSERV MOTORS