Меню Меню
RU

ШКОЛА ГРИЛЯ. 5-Й КЛАСС. Рыба Hilux, приготовленная в особом маринаде

09.06.2014

Известно ли вам, что популярный пикап Toyota Hilux производится в Южно-Африканской Республике? Наибольшая часть всех продаваемых в настоящее время во всем мире автомобилей Hilux сходят с конвейера завода Durban (ЮАР). Поэтому на пятом уроке ШКОЛЫ ГРИЛЯ, организуемой рестораном VIESISTABA и компанией AMSERV MOTORS, шеф-повар ГАТИС ГРОСБЕРГС продемонстрирует, как приготовить рыбу на гриле по традиционному южноафриканскому рецепту. Южная Африка – это рай для гурманов. Национальная кухня страны сочетает остроту и пикантность восточных блюд, рациональные традиции потомков европейцев и оригинальные, свойственные только африканским племенам кулинарные методы.

Dienvidāfrikas tradīcijās gatavots akmeņasaris Hilux marinādē
Šefs – Gatis Grosbergs

RECEPTE 4 PERSONĀM

Sastāvdaļas

  • 300 – 400 g akmeņasaris (vidējā cena 12 EUR)

Marināde

  • 200 g sviests (vidējā cena 1.5 EUR)
  • 3 ēdamkarotes aprikožu džema (vidējā cena burciņai 2.40 EUR)
  • 3 notīrītas ķiploka daiviņas

Salāti

  • 200 g diedzētas lēcas (vidējā cena 1 EUR)
  • 50 g redīsu dīgsti (vidējā cena 1.50 EUR)
  • 150 g lapu salātu izlase (vidējā cena 2 EUR)
  • 80 ml Extra Virgin olīveļļa
  • 50 g lobītas saulespuķu sēklas
  • 300 g sēklu maize (vidējā cena 1 EUR)

PAGATAVOŠANA

1. Vispirms sagatavo akmeņasari, to sagriežot tauriņgriezumā.

2. Uz pannas izkausē sviestu, sakapā ķiploku un iemaisa to kausētajā sviestā. Pievieno masai aprikožu džemu.

3. Zivi pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej ar marinādi, to atstāj marinēties 10-15 minūtes.

4. Grilu pārklāj ar foliju un uzkarsē to līdz 220 grādiem, uz tās izvieto sagatavoto zivi.

5. Laiks gatavot salātus. Pannā ieber saules puķu sēklas un tās nograuzdē.

6. Lēcas verdošā sālsūdenī vāra ~5 minūtes un pēc tam nokāš tās sietiņā.

7. Paralēli, grilējot zivi, sēklu maizi pārslauka ar olīveļļu no abām pusēm un liek uz grila grilēties.

8. Uz šķīvja izvieto lapu salātus un tiem pāri uzliek zivi. Gar zivs sāniem uzber lēcas un saulespuķu sēklas un porciju nodekorē ar redīsu dīgstiem.

9. Salātiem uzber piparus un sāli, bet visai porcijai pirms pasniegšanas pārlej olīveļļu. 

KONKURSS

IZMĒĢINI pagatavot šādi pagatavotu akmeņasari pats vai pati!

NOFOTOGRAFĒ to, kas sanācis, un līdz šā gada 16. jūnija pulksten12:00 nosūti uz e-pasta adresi amservmotors@gmail.com, ziņojumā norādot publicēšanai paredzēto savas „šefpavāru komandas“ vārdu un kontakttālruni, lai mēs varētu sazināties ar Jums veiksmes gadījumā.

MĒS PUBLICĒSIM iesūtītās fotogrāfijas AMSERV MOTORS Facebook lapā https://www.facebook.com/AmservMotors, un katrs varēs balsot par to konkrēto fotogrāfiju, kura patiks vislabāk līdz šā gada 18. jūnijam pulksten 21:00. Tādēļ laikus jau organizējiet savas „šefpavāru komandas“ fanu pulciņu J

BALVAS saņems trīs visvairāk „ielaikotās“ iesūtītās fotogrāfijas (pēc mūsu lapas pārvaldības sistēmas datiem 18. jūnija vakarā). Bet tas nav viss – Grila skolas noslēgumā pirms Līgo svētkiem savu vērtējumu sniegs „Viesistaba“ šefpavāru žūrija un piešķirs trīs „Galvenās balvas“ nu jau profesionālā vērtējumā starp visu piecu klašu iesūtītajām fotogrāfijām!

Labu apetīti un garšīgu vasaru!

Tavs AMSERV MOTORS